dinsdag 4 oktober 2011

Luchtige/ Fluffy - Appeltaart/Applepie

Ik heb een heerlijk luchtige appeltaart gebakken. Naar het recept van mijn collega.
Men neme: 350 gram bloem, vier eierdooiers, 250 boter, 1 lepel vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder. 
Maak hier van een deeg en bekleed een ondiep bakblik.
Klop vier eiwitten met 100 gram poedersuiker stijf.
Doe dit op het deeg uitstrijken. Schil vier appeltjes in kleine blokjes. bestrooi ze met vanillesuiker en kaneel. Doe de appelblokjes op de eiwitten. Als je deeg overhebt dan dan kan je kleine stukjes over de appel verdelen.
Zet het blik in de oven op 200 graden voor 45 minuten. SMULLEN !!!

I have baked a nice fluffy apple pie. To the recipe from my colleague.
One takes 350 grams of flour, four egg yolks, 250 butter, 1 tablespoon vanilla sugar, 1 teaspoon baking powder.
Make a dough and line a shallow baking pan.
Beat four egg whites with 100 grams icing sugar until its stiff.
Spread this on the dough. Peel four apples into small cubes. Sprinkle with vanilla sugar and cinnamon. Add the diced apple to the egg whites. If you have left over dough then you can add small pieces over the apple.
Put the tin in the oven at 200 degrees for 45 minutes.

3 opmerkingen:

Elisa zei

Ow wat ziet dit er heerlijk uit, recept is opgeslagen ;) ga ik zeker een keer proberen!

Sarah zei

mmmmm ziet er heel lekker uit, prachtig

mag ik ook een stukje ?

Mvg Sarah

Saskia zei

jammie